Followers

Thursday, February 2, 2012

Saya okey je.....

salam,

saya nak tanya kalian semua, perlu ke saya letak konflik yg berat dalam novel ni? atau konflik yang ringan2 utk endingnya? idea dah ada, tapi konflik dia berat sangat. atau pun, nak saya buat tentang kisah mereka setelah ada anak kecil, dengan keletah mawar yang mengalahkan anaknya?

uwarghhh..
nak menaip lagu satu masalah....dalam kepala ni, penuh dengan dialog dan jalan cerita..tapi, nak sambung tak tahu nak mula dari mana.

harapa kalian bersabar dengan tahap kemalasan saya minggu ni...

dan..lagi satu...saya ada niat nak hantar manuskrip novel ni kepada penerbit...kalau saya tukar tajuk dan letak tajuk dia... PENGANTIN TERJUN???? okey tak....

ermmm...nak minta cadangan je...

oklah..ini sahaja untuk hari ni...

terima kasih sebab semuanya sangat memahami saya dan jangan susah hati kerana saya akan terus menulis...tetapi untuk masa terdekat ni, saya nak merehatkan otak...(berangan je lebih. padahal dalam kepala dah penuh dengan idea2 yang tunggu masa nak diluahkan)...

salam sayang semua...sayang korang semua...

11 catatan:

blinkalltheday said...

konflik ringan okey kot...yg berat2 agak stress la...lau ade baby pun ok, best...
tajuk pengantin terjun pun bg sy okey gak.

Anonymous said...

konflik ringan2 ajelah..dh suka2 ngan keletah dorang berdua..bila ada konflik berat2 dah rasa cam x best..

bila baca cite nie ilang stress..kalau bole habikanlah dulu kt blog..

bila nak ke versi cetak baru ubah sikit jalan citenya...

tajuk cam ok je..kalau tajuk "jodoh x di sangka" x ok ke..hahah

sally

ummi rahimi said...

tajuk sekarang dah best...pengantin terjun mcm common sgt..tak menarik..bosan..huhuhu

cactaceous opuntia said...

relaku pujuk cm dah ok...sbb kn dorg ni mcm saling merajuk dan dipujuk kn...huu... konflik biase2 boleh x...huu...bak kate pembaca xdikenali kt atas tu...tp ape pn ikut la penulis kn...huu

zawani mukhtar said...

cik kaira yg cantik, konflik ringan2 sudah, then ceritalh keadaan mawar lps ada ank, mesti besh... arghh ngan mawar yg manja, then ank dia pula.. dua2 nk rebut isham, lgi2 kalo dpt ank pompuan. berat2 tak mau ok. nanti stress. tjuk dh besh

kaira_syuma said...

terima kasih semua...tenang sikit hati ni. kiranya memang pening jugak kalau nak letak konflik berat..tentang tajuk tu...kita kekalkan jelah...mana tahu utk novel sy yg lain guna tajuk pengantin terjun...hahhaa...
insyaAllah, kalau rasa puas hati dgn n3 relaku pujuk 36 lepas ni, saya berusaha utk postkan...walaupun rasa malas ni masih lagi tak nak hilang..huhuhuhu..

Wawa said...

cik kaira, saya rasa buat konflik ringan jelah... macam yang pengkomen kat atas cakap, sebab baca citer ni buat saya hilang stress belajar
eheheh... buat citer lepas ada anak pun comel jugak, papepun saya tetap sokong citer relaku pujuk ni!!
best sangatttt

Anonymous said...

fasyeer

rasenyee..konflik ringan jee laa kaira..sesuai ngan cite yg sweet2 gini..hoho..
and..rasenye..tajuk relaku pujuk tu cam lagi best..tp x pe sye ttp mnyokong,.hehe..peace!..n_nY

Anonymous said...

Citer ni dah cukup menarik...sweet, santai, terhibur setiap kali membacanya hilang stress... jgnlah dirosakan dgn konflik yg berat nanti hilang sweet dan santainya ...jadi stress pulak.
Tajuk skrg rasanya dah ok, apapun terserahlah pada Kaira.

~ kak min ~

Anonymous said...

kaira ..kasi konflik ringan2 je..xmau heavy sgt..cite ni pun jenis santai je..xyah la konflik berat2 tu....yeyeyyeye...kami tggu next n3 ni dr smlm..hehehh

sue said...

Konfik yang berat macam x sesuai gitu....
yang ringan-ringan sedap sikit baca.... hehehe