Followers

Monday, January 16, 2012

sedutan Relaku Pujuk 29


Angry Bird!!!! Aku tersenyum lebar sambil mencuba beberapa pasang selipar yang terdapat kepala Angry Bird di atasnya. Aku pandang wajah kelat Ishamudin.

“Saya nak beli selipar ni. Angry Bird lah, wak. Nak yang ini. Warna merah hitam. Comellah,” Aku buat muka comel. Menagih simpati cik abang aku ni.

Angry Bird?” Soalnya dengan riak tak puas hati. Aku angguk kepala dan terus memilih. Ah!!! Semuanya comel. Macamana ni? Kalau aku ambil 3 pasang okey, tak?

“Kau sedar tak kita kat mana sekarang ni?” Aku pandang wajahnya kemudian beralih pula sekeliling. Kenapa aku tak perasan ramai orang kat sini tadi? Tetapi semuanya budak-budak. Ada juga beberapa orang pelajar perempuan memakai pakaian seragam sekolah sedang memilih selipar tersebut.

“Kenapa?” Soalku pelik. Apa kaitan aku dengan mereka semua tu? Dia hanya mengeluh.

“Mawar, janganlah...” Aku kerutkan dahi. Wajah Ishamudin sekarang memang lucu je aku tengok. Aku tersengih sambil buat muka comel. Mata pulak aku kedip-kedip selalu. Kedua-dua tanganku berada di bawah dagu sambil merenung wajah bengang Ishamudin. Beberapa orang budak-budak mula memandang ke arah kami dengan riak pelik.

“Dah. Ambil cepat. Lepas tu nak kita cari kat sana pula,” Aku tersenyum lebar dan mengekori langkahnya menuju ke tempat kasut ladies pula.


*******************

p/s : layan...insyaAllah malam nanti masukkan full n3...layan jelah...

5 catatan:

Anor said...

eh kenapa pendek sgt ni.. tak puas
bacalah.

kaira_syuma said...

mlm nanti full n3...sabar ye...

Wawa said...

hahah.... saya tertipu,
ingat dah full entry tadi
cant wait!!! XD

YONG JIAO XIU said...

kehkehkeh lawak r, malu mamat tu bwk dia, mcm bwk adik bawah umur.

MaY_LiN said...

xsabarnya