Followers

Wednesday, April 25, 2012

Berkenalan dengan Kumpulan SHINHWA


Assalamualaikum....


Selama lebih sebulan ni, saya sibuk dengan manuskrip, kerja pejabat dan yang penting, sibuk dengan kumpulan korea ni. hahahhaa.. sebelum ni, saya minat dekat artis korea. boyband dorang handsome2 n kiut miut. tapi, takdelah minat sangat2. sebab, dorang tu muda belia. adik-adik je... tapikan...tapikan....hihihihi...sejak satu group ni buat comeback, saya terus jatuh cinta kat mereka. pasal apa? dorang handsome. dan, yang penting, umur mereka tua dari saya..hahahhaa... sejak mereka buat comeback sampai sekarang ni, saya asyik layan lagu dorang. tak sangka mereka rupa2nya.. 1st idol of K-POP. mereka sudah berkecimpung dalam dunia K-pop sejak 14 tahun lepas. tapi, mereka masih glamor. yang penting, mereka masih lincah di atas pentas. yang paling saya suka tentang mereka, hubungan antara mereka. lebih baik dari hubungan adik beradik. sentiasa bergurau walaupun masa interview.


mari berkenalan dengan mereka. SHINHWA. Di anggotai oleh 6 jejaka kacak. ewah!! gediklah pulak... mereka debut pada 24 mac 1998. di anggotai oleh :


Leader & Main Rapper = Eric Mun = 16 February 1979
Lead Vocalist & main Dancer = Lee Min Woo - 28 July 1979
Lead Vocalist = Kim Dong Wan - 21 November 1979
Main Vocalist = Shin Hye Sung - 27 November 1979
Lead Rapper, Vocalist & Lead Dancer = Jun Jin - 19 August 1980
Maknae& Lead Rapper = Andy - 21 January 1981
 










Eric - muka selamba, tapi suka mengusik member dia yg lain..yg penting dia ni CEO -SHINHWA COMPANY

Jun Jin - suka buat lawak

Shin Hye Sung - Suara dia best

Dong Wan - suara dia pun best

Min Woo - lucu

SHINHWA - perangai dorang ni..mmg tak bolah blah..

Andy (maknae) * paling muda dlm kumpulan ni. dan selalu kena buli oleh hyung's nya.


Shinhwa Broadcast - masa ni, min woo cium andy utk kalah dia


Mesti eric cemburu tengok hye sung peluk andy..hahaha

hye sung - gelarannya mama bird..

fan mereka cakap - mama bird with baby bird. hye syungm jun jin, andy n eric

bersantai selepas buat rakaman

andy tidur


lagu mereka juga best sangat. paling saya suka = one in a lifetime, on the road, venus, hurt, let it go, red carpet, stay, welcome banyak lagi lagu best dorang..

saya ingat nak guna watak mereka untuk e-novel saya yang baru..hahhahaa...

okey..itulah yang saya buat sejak sebulan yang lepas. boleh check kat situ. video interview mereka pada tahun 2003.  http://www.youtube.com/watch?v=uEBVzsvIAmY



















































2 catatan:

Eunhae DieLa said...

gne hye sung sbb dye cumel sgt.. sye pun peminat shinhwa gak... sye paling ske lgu terbaru kump.shinhwa Hurt

kaira_syuma said...

hahhaa..memang dah guna nama dia pun utk e-novel baru.. tp,beru permulaan...